Verslag Wase Moeskroen 21 sep 2019

Stuntzege glipt Wase door de vingers


Na 10 jaar speelt Wase terug in de hoogste nationale afdeling, de Super League, en met landskampioen Moeskroen op bezoek in de eerste wedstrijd stonden de zenuwen strak gespannen.

Wase stond paraat om een blamage tegen de Dolfijnen te voorkomen. En hoe ze dat deden…!

In de eerste periode dicteerde de thuisploeg meteen de wet aan de zegezekere kampioenenploeg. Via een sterke Bob D’Eer, Andrey Babak en Kristof Van Eynde kon Wase een 3-0 voorsprong laten noteren. Doordacht legden ze Moeskroen het vuur aan de schenen in de aanvalslinie en een uitmuntende Gregory Casier wist meesterlijk zijn netten droog te houden.

Ook in het tweede kwart ging Wase op zijn elan verder. Het jonge talent Pieterjan D’Hooghe kon tweemaal prikken en het werd zowaar 5-1 voor Wase. Half waterpolominnend België kon zijn ogen niet geloven hoe de neo-eerste klasser de landskampioen in de tang hield. Bij Moeskroen fronsten ze behoorlijk de wenkbrauwen bij dit hoogst onvoorziene scenario. Halfweg de wedstrijd keken ze tegen een 5-2 achterstand aan.

In de derde periode gooide Moeskroen het over een andere boeg en paste een ijzersterke pressing toe. Wase had hier niet meteen een pasklaar antwoord op en als een dief in de nacht slaagde Moeskroen er in om de achterstand beetje bij beetje weg te werken. Op het eind van deze periode kwamen ze zodoende langszij tot 7-7 toen Andrey Babak in de slotseconden met een miraculeuze eenpersoonsactie zijn ploeg terug op voorsprong bracht tot 8-7.

De spanning was te snijden bij aanvang van het laatste kwart. Zeker toen Wase via Pieterjan D’Hooghe nog iets verder kon uitlopen tot 9-7.
Was de Wase batterij op of werd de thuisploeg versmacht in de ijzeren klem van Moeskroen? Wie weet, maar Wase slaagde er niet meer in om het hoge wedstrijdniveau van de eerste drie periodes uit te rollen. Moeskroen daarentegen bereikte meer en meer het niveau waar ze al de hele wedstrijd naar op zoek waren. Gestaag konden ze de thuisploeg onderuit halen met zeer doelgerichte aanvalsprikken.  Met lede ogen moest het enthousiaste publiek toezien hoe de landskampioen de stuntzege van Wase van tussen de vingers liet ontglippen. De 9-7 achterstand werd omgebogen tot een finaal 9-13 eindstand. Een stand waar men bij Wase vooraf best wel voor hadden willen tekenen, maar met de wedstrijd in het achterhoofd een mooie eindstand met toch een beetje en wrange nasmaak. Want Wase had de stuntzege in het vizier maar werd op de valreep door de kampioenen de euforische zege ontnomen.

Hoe dan ook en ferme opsteker voor een knap spelend Wase dat zijn entree in de Super League al zeker niet gemist heeft.  Hopelijk handhaaft Wase dit niveau in het treffen tegen directe concurrent Gent, volgende week  terug in eigen huis. Ze zijn daar in de Arteveldestad alvast verwittigd.


Groet,

Franky