Wase 'walst' over de Gentse in de Super Ligue!

28 september 2019: Het mocht duidelijk zijn voor de heren van Gentse dat Wase geen gemakkelijke tegenstander zou zijn. Wase had vorige week immers bijna gestunt tegen de landskampioen van vorig seizoen. Wase heeft toen nipt de duimen moeten leggen tegen Moeskroen.

Bij aanvang werd de toon gezet. Het ging snel en hard. Binnen de eerste minuut vloog onze Matthias Onbekent er al uit voor een fout op de tegenstrever.

Beide ploegen moesten elkaar echt gaan aftasten. Er waren weinig echte open kansen en de beide ploegen leken aan elkaar gewaagd. Bob D’Eer opende de doelscore en deed er snel nog een tweede doelpunt bij. De tegenstrevers voelden ‘nattigheid’ en weerden zich als duivels in een wijwatervat wat hun enkele doelpunten opleverden maar ook enkele uitsluitingen. Matthias Onbekent en Pieter-Jan D’Hooghe besloten de eerste tussenstand met 4 -3.

Bij aanvang van het tweede kwart leken de spelers van Gent hun vertrouwen volledig kwijt te zijn. Het resultaat was een pandoering voor Gent. Pieter-Jan vond de netten liefst drie keer, ‘Hightower’ Kristof Van Eynde scoorde twee keer en Andrey Babak besloot de tweede periode met 10 – 3. De Wase motor draaide op volle toeren terwijl die van Gentse leek stil te vallen. Opnieuw waren het de spelers van Gentse die tegen uitsluitingen aankeken.

Ik hoef het er wellicht niet meer bij te vertellen: de sfeer zat uitermate goed! De tribune keek met spanning naar de start van de derde periode. Zou Wase opnieuw zo sterk uit ‘het water’ komen? Jawel hoor. Opnieuw walste Wase over Gentse. De tegenstrever keek aan tegen vier uitsluitingen en slechts één doelpunt. Wase daarentegen wierp de bal voortdurend tegen de netten dat zelfs de DJ niet meer kon volgen met de ‘doelpunten-tune’. Opnieuw scoorde Wase vijfmaal: Matthias Onbekent, Andrey Babak, Elias De Greef en tweemaal Pieter-Jan bepaalden de derde tussenstand met 15- 4.

De vierde periode zou de genadeslag moeten worden, dachten de supporters. Euforie en vurige slogans galmden door het zwembad. WASE… WASE… WASE… De geluidsinstallatie was volledig overbodig geworden. Gentse leek zich echter te herpakken en gaven de indruk zich niet zomaar gewonnen te geven. Ze vochten voor wat ze waard waren. Dit leverde voor het eerst uitsluitingen aan Wase zijde op. Het ging er stevig aan toe. Vanaf dan vielen de doelpunten aan beide zijden en liep de score gestaag verder op. Simon De Greef en Pieter-Jan D’Hooghe maakten nog mooie doelpunten maar Wase moest telkens ook zelf doelpunten slikken. Ook Bob scoorde nog tot 18 – 8 met nog vier minuten op de teller. Vanaf dan sputterde de trein aan beide zijden. De vermoeidheid misschien? Het ging immers allemaal zo snel. Spannend bleef het wel want niemand wou nog doelpunten slikken. Toch kon Wase niet vermijden dat er in de laatste halve minuut nog een bal voorbij Greg tot in onze netten vloog wat meteen de eindscore vastlegde op 18 – 9.

Winst voor Wase met dikke cijfers. Buiten verwachting. De aanpak van coach Frédéric Wauters werpt duidelijk vruchten af.

Ook de reserven deden het nog goed met een score van 14 tegen 13. DE toekomst ziet er goed uit.

Met dank aan de mensen die de tafel bemanden: Robby Beerden, Anouk Smet, Tom Jansseune, Gregory Casier en Thomas De Brauwer.

Sportieve groet

Wase-LoRes-13.jpg