Harde dobber voor de Wase U17 tegen Moeskroen!

Het zwembad was reeds ‘opgewarmd’ door onze Wase U15, die hun 1ste wedstrijd speelden. Onze U17-spelers kwamen redelijk gerust het zwembad binnen gewandeld.  De spelers van Moeskroen zagen er nochtans groot en gespierd uit. 

Van bij het begin was het duidelijk dat Wase op zijn donder zou krijgen.  De spelers van Moeskroen speelden zowel aanvallend als verdedigend sterk en algauw stond er 1-8 op het scorebord. 

Het was niet een kwestie van winnen, wel een kwestie van boven blijven, een duel proberen winnen, snel zijn en de tegenstanders af en toe proberen te verschalken.

Na de 2de periode maakte de score van 4-14 duidelijk dat dit geen lachertje was.

Het tempo in de match lag hoog, er werden veel fouten voor en tegen gefloten en door een misverstand was er zelfs een uitsluiting voor Ruben. 

De Moeskroense haaien waren bij momenten ook echt meedogenloos.  Een kopstoot werd niet gefloten, veel trekken en onderduwen werd niet gezien door de scheidsrechter.  Bij het publiek heerste er een onrechtvaardig gevoel van subjectiviteit bij het beoordelen van sommige handelingen en agressief spel.

Zo eindigde de 3de periode op 7-24.

Maar ondanks de zware druk en geen overwinningskansen bleven onze Wase jongens hun best doen, gaven ze niet op en gingen ze wel voor elke bal.  Ook Ward, Wase keeper, hield enkele moeilijke ballen uit de netten.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 11-29, toch nog een goeie score langs Wase kant. 

We krijgen een week rust nu… niet om niets te doen…

Op training zal er hard moeten gewerkt worden aan tactiek, techniek en opstelling.

 

“ It’s not about being the best,

it’s about being better then you were yesterday ”

 

Voor verslag,

Leen