Wedstrijdkalender

Voor de meest up to date stand van zaken ivm. met de competitie: surf naar
www.waterpolo online.com
Alle wedstrijden, resultaten en standen van alle reeksen kan je daar terugvinden.

Wase Start dit seizoen met niet minder dan 7 teams! Verder hieronder vind je de kalender zelf.


Het meest spraakmakende is wel het feit dat onze Senioren Heren dit seizoen starten in de hoogste Nationale afdeling “ De Super League”. Samen met Gent en Tielt is er een afspraak gemaakt om samen te promoveren naar ’s lands hoogste afdeling om daar de strijd aan te gaan met de Belgische toppers Moeskroen, Antwerpen, Doornik, Mechelen, La Louviere  Kortrijk en Eeklo. Voor onze Wase spelers zal het vooral hoofdzaak zijn om in deze competitie hun directe tegenstanders Gent en Tielt te verslaan en het behoud in de Super league te verzekeren.

Daarnaast is het vooral de sportieve ambitie van Wase om in een strijd met de beste teams van België vooral sportieve  lessen te trekken die op termijn de ontwikkeling van de club ten goede moet komen. De luxe uit tweede afdeling, om bijna wekelijks met een zege te pronken, zal dus even moeten plaats ruimen voor de impact van het leerproces.

Hoofdcoach Guy Daelman blijft door ziekte nog buiten strijd maar zijn plaats zal worden ingenomen door Frederic Wauters. Frederic nam vorig jaar halfweg over van Guy en speelde met Wase de titelplay-offs in 2e nationale waar zij nipt 2e werden na Gent en voor Tielt.

Tevens staan er in de nakende competitie nogal wat vernieuwingen binnen het spelreglement op het programma. Regels die internationaal door de FINA zijn opgelegd maar die in de beginfase van de competitie mogelijks wel eens voor de nodige verwarring zouden kunnen zorgen. Hopelijk zijn onze spelers goed bij de les en zijn ze klaar voor hun eerste wedstrijd in eerste nationale sinds 2010.

Sportieve groet 

Franky