Wase - La Louviere

Op 21 september werd het Wase startschot gegeven voor een nieuw waterpoloseizoen.  

Voor U17 staat er meteen een grote uitdaging voor de deur: overeind blijven en overwinningen pakken in de nationale reeks… een hele trap hoger dan de regionale reeks van vorig jaar.  Met Thomas en Laurent als gemotiveerde trainers heeft dit zeker veel kans op slagen!

Kristof en Alexandra kregen hun vuurdoop (of noemen we het waterdoop) met 

deze – voor hen – allereerste match. Yentl en Andrei kwamen over van U15 en speelden hun eerste U17-match.  Zij kregen ondersteuning van Xavier, Ruben, Ward, Bernd, Maarten, Paul en Maxim, de ouwe rotten die vorig jaar reeds bij U17 speelden.

Om de ploeg te vervolledigen sloten Stijn en Amine, U15-ers, de rangen.

Met een tegenstander als La Louvière, wist iedereen dat dit geen makkelijke klus zou worden. En inderdaad… de Waalse ploeg toonde snelle zwemmers, simpele maar efficiënte lobkes, krachtige shots en goeie spelcombinaties.

Wase moest even slikken, maar gedurende de match groeide het samenspel en het vertrouwen.  Er werden enkele strafschoppen afgedwongen en af en toe was er mooi waterpolospel te zien.

Een overwinning zat er niet in, maar met de aanmoedigingen van de supporters kon er toch een mooie 11-20 uit de brand worden gesleept.

De toon is gezet, we weten weer waarvoor er getraind moet worden.

We zullen laten zien wat we waard zijn!

Viva Wase!